Syksy on tullut ja ilmat kylmenee. Muistathan huoltaa lemmikkisi talvikauteen.

Syksyn viima saattaa kolottaa myös lemmikksi niveliä. Nyt on se aika vuodesta käsillä, kun nivelrikosta kärsivät lemmikkimme alkavat kipuilla. Välttämättä sitä ei harjaantumaton silmä huomaa, mutta esimerkiksi askeleen pituus voi muuttua lyhyemmäksi tai muihin eläimiin suhtautuminen muuttua kireämmäksi. Lemmikki voi ontua enemmän liikkelle lähtiessä tai kulkea portaissa epäsymmetrisesti. Se voi myös hakeutua pehmeämmälle alustalle nukkumaan tai jopa peiton alle (toki peiton alla on lyhytkarvaisten muutenkin mukava köllöttää). Jos huomaat lemmikissäsi merkkejä kivusta tai lihasjumituksesta, on aika hakeutua hoitoon.

Myös agility- ja tokokoirien treenit siirtyvät pikkuhiljaa sisähalleihin, joissa on koirille ulkokenttiin verrattuna hyvin erilainen alusta liikkua. Ennen tottumista alustaan, muodostuu helposti pieniä lihastraumoja ja jännitystiloja koko kroppaan. Näihin kannattaa puuttua ajoissa, jotta talvikausi sujuisi ongelmitta. Akupunktiosta yhdistettyinä muihin lihasrelaksaatiotekniikoihin saadaan nopeasti apua pieniin ja isompiin kehon jännitystiloihin (unohtamatta tietenkään peruskuntoa, huolellista lämmittelyä/jäähdyttelyä sekä kelin mukaista pukeutumista).

Nyt kannattaa tarkastuttaa lemmikkisi tilanne ja huollattaa tarvittaessa keho kuntoon. Ajanvaraus eläinakupunktioon on avattu jouluun asti. Palvelemme maanantaisin ja keskiviikkoiltaisin. Muita aikoja voit kysellä sähköpostitse.