Olemme toistaiseksi suljettu muuton takia. Kiitokset ihanille asikkaillemme!

Muutoksen tuulet puhaltavat ja olemme rakentamassa taloa Leppävirralle. Lisäksi aloin opiskelemaan eläinten koulutusta. Joulukuussa 2016 muutamme uudelle kotiseudulle ja seuraava vuosi menee opintojen ja talonrakennuksen parissa. Potilastyöhön palaan näillä näkymin vasta 2018 alkupuolella. Missä ja miten Eläinakupunktio jatkossa palvelee jää nähtäväksi. Loppusyksyn otan vielä vastaan vanhoja asiakkaita ja aiemmin ostettuja sarjakortteja voi käyttää loppuun. 

Kiitokset ihanille asiakkaille! Teitä on ollut ilo palvella.

Vuodenvaihteen kuulumisia ja hinnastopäivityksiä.

Kiitokset kuluneesta vuodesta asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille. Asiakaskunta on kasvanut mukavasti ja on ollut ilo huomata, että moni teistä on löytänyt vastaanotolle “vanhan” asiakkaamme suosituksesta. Se onkin parasta palautetta mitä voin saada. Kiitos!

Asiakashintamme muuttuvat vuoden 2015 alusta ja vastaanottomme viikottainen tuntimäärä lisääntyy hieman. Päivitetyn hinnaston löydät kirjeen alaosasta ja HINNASTO-välilehdeltä kotisivuilta.

Teitä ja koirianne sekä hevosasiakkaita on ollut aivan ihana hoitaa. Toivottavasti hyvinvointi on tuntunut omassa ja eläimenne arjessa. Urheilevat asiakkaamme ovat ainakin venyneet kauden tärkeimmissä kilpailuissa mahtaviin suorituksiin. Lämpimät onnittelut niin kaikille lenkkipolkujen sankareille kuin menestystä kisaradoilla napanneille.

Oma vuoteni 2014 oli työntäyteinen niin perinteisen eläinlääketieteen kuin akupunktion rintamalla. Sain muun muassa päätökseen parivuotisen pieneläinkirurgian sertifikaatin ja valmistuminen pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäriksi otti syksyn aikana aimo harppauksen eteenpäin. Akupunktion ja koirien hoidon osalta syvensin osaamistani pohjoismaisessa eläinakupunktio -konfrenssissa ja urheilukoirien hoito ja kuntoutus -kurssilla. Kokonaisuutena koen että monipuoliset opinnot ovat syventäneet teoreettista ja käytännönläheistä osaamistani akupunktiossa ja muissa hoitoa tukevissa tekniikoissa. Käytännön työ erilaisten ja eri tavoin haastavien eläinten hoidossa on kuitenkin se mikä vie ammatillisesti eteenpäin. Kun vielä saa tehdä työtä jota pohjattomasti rakastaa, uskon sen näkyvän myös hoidon tuloksissa. Vuoden 2015 aikana aion jatkaa perehtymistä erityisesti urheilevien koirien erityishaasteisiin, josta esimakua olen saanut jo syksyllä alkaneella FitDog -agilitytiimin leireillä.

Koen olevani työssäni herkkä eläinten ja elimistön reaktioille. Vaikka ajoittain hoitojen antaminen tuntuukin vähän “voodoolta”, uskon faktoihin, tieteeseen ja tieteelliseen tutkimukseen. Lahjoitin tänä vuonna joulukortteihin varatut rahat Helsingin Yliopiston Eläinakupunktion tutkimusrahastoon. Lisätietoa tästä arvokkaasta tutkimustyöstä löydät tutkimusrahastosta.

 

Ajankohtaista tulevalle vuodelle 2015

Vastaanottoni on vuonna 2015 avoinna pääsääntöisesti maanantaisin ja tiistaisin.

Vuodenvaihteessa hinnastomme päivittyy seuraavasti:
 

  • Akupunktiohoito (ensikäynti ja jatkokäynnit) 80 €

  • 4 kerran sarjakortti 280 € (à 70 €)

Maksuvälineenä käy nyt käteisen lisäksi pankkikortti ja yleisimmät luottokortit.

Olemme ottaneet myyntiin Back on Track funktionaaliset koiratuotteet: loimet, pedit ja jalkasuojat. Varastossa pidän sovituskokoja. Tilauksesta saatavilla tuotteet myös ihmisille.

Vastaanotolla on myös myynnissä kotimaiset Nutrolinin omega-3 ravintoöljyt Sportti ja Nivel moniteho.

Ensi vuoden puolella myyntiin on tulossa muitakin aktiivisen koiran hyvinvointia tukevia tuotteita. Tuotteet ovat pian saatavilla myös verkkokaupasta. Seuraa ilmoittelua Facebook -sivuilla ja kotisivuilla elainakupunktio.fi.

 

Tervetuloa talvi!

Eteläänkin on saatu vihdoin hentoinen lumipeite ja pakkanen paukkuu. Syksy on mennyt niin vauhdilla ja omalla painollaan, että päivityksetkin ovat jääneet tekemättä. Muokkasin vähän etusivulle hoitomuototarjontaa, kun totesin tässä eräänä päivänä asiakkaalle, että taitaa tämä neula-akupunktio olla nykyään melkeen sivuroolissa hoidoissa.

2013-12-09 13.38.00.jpg

Aika monella teistä taitaa olla akupunktiosta mielikuva kammottavina neuloina. :) Miksipäs siis viedä koiraakaan akupunktiohoitoon, kun itseä neulat ahdistavat ja tarjontaa löytyy fysioterapiasta osteopatiaan. No tulkaapas käymään koiranne kanssa, niin muokataan sitä mielikuvaa vähän. Neulat ovat oiva apu päästä jo ensimmäisellä hoitokerralla muokaamaan sitä allaolevaa ongelmaa. Hoito on kuin sipulin kuorimista eli ensin pitää saada ne uloimmat kerrokset "avattua". Ja kaikille neuloja ei laiteta ollenkaan. Sama homma hoituu usein laserakupunktiolla tai osteopaattisilla menetelmillä. Tavoitteena kaikissa hoidoissahan on päästä sinne ongelman juurille ja jatkossa ennaltaehkäistä kiputiloja säännöllisellä hoidolla. Hoito muokataan jokaisen potilaan tarpeisiin.

 Hoitomuodot:

  • akupunktio koirille, kissoille, hevosille
  • laserakupunktio/laserhoito
  • pulssikontrolloitu laserakupunktio (PCLAC)
  • myofaskiaalisten triggerpisteiden (lihaskipupisteet) hoito
  • manuaalinen terapia (venytykset, hieronta, pehmytkudosten ja nikamien mobilisaatio)
  • kultaimplanttihoidot (varattavissa erikseen sopimuksen mukaan)
2013-12-09 13.38.14.jpg

Syksy on tullut ja ilmat kylmenee. Muistathan huoltaa lemmikkisi talvikauteen.

Syksyn viima saattaa kolottaa myös lemmikksi niveliä. Nyt on se aika vuodesta käsillä, kun nivelrikosta kärsivät lemmikkimme alkavat kipuilla. Välttämättä sitä ei harjaantumaton silmä huomaa, mutta esimerkiksi askeleen pituus voi muuttua lyhyemmäksi tai muihin eläimiin suhtautuminen muuttua kireämmäksi. Lemmikki voi ontua enemmän liikkelle lähtiessä tai kulkea portaissa epäsymmetrisesti. Se voi myös hakeutua pehmeämmälle alustalle nukkumaan tai jopa peiton alle (toki peiton alla on lyhytkarvaisten muutenkin mukava köllöttää). Jos huomaat lemmikissäsi merkkejä kivusta tai lihasjumituksesta, on aika hakeutua hoitoon.

Myös agility- ja tokokoirien treenit siirtyvät pikkuhiljaa sisähalleihin, joissa on koirille ulkokenttiin verrattuna hyvin erilainen alusta liikkua. Ennen tottumista alustaan, muodostuu helposti pieniä lihastraumoja ja jännitystiloja koko kroppaan. Näihin kannattaa puuttua ajoissa, jotta talvikausi sujuisi ongelmitta. Akupunktiosta yhdistettyinä muihin lihasrelaksaatiotekniikoihin saadaan nopeasti apua pieniin ja isompiin kehon jännitystiloihin (unohtamatta tietenkään peruskuntoa, huolellista lämmittelyä/jäähdyttelyä sekä kelin mukaista pukeutumista).

Nyt kannattaa tarkastuttaa lemmikkisi tilanne ja huollattaa tarvittaessa keho kuntoon. Ajanvaraus eläinakupunktioon on avattu jouluun asti. Palvelemme maanantaisin ja keskiviikkoiltaisin. Muita aikoja voit kysellä sähköpostitse.

 

Nettiajanvaraus toiminnassa vihdoin

Saimme iloisia uutisia tällä viikolla Tsekistä. Toivomamme korjaukset ajanvarauspalveluun on tehty ja julkaistu, joten pääsemme aloittamaan Reservio:n käytön. Toivottavasti saamme vielä jatkossa palvelun suomeksi. Suosittelen lämpimästi, jos joku harkitsee nettiajanvarauspalvelua omalle toiminnalleen. Kävimme läpi melko monta tarjoajaa ja tämä tuntuisi ainakin meidän käyttöön toimivalta. Voit varata ajan myös Facebook-sivujemme kautta (yläpalkissa Online booking).

Ajankohtaista sivu lisätty + sivupäivitystä

Kesälomat on vietetty ja sivujen päivitys ja itse toiminta pääsee taas vauhtiin. Nettiajanvaraus saadaan toivottavasti pian auki, palvelua kustomoidaan parhaillaan meidän tarpeisiin. Sitä ennen kannattaa kysellä vapaita aikoja sähköpostitse karoliina@elainakupunktio.fi. Yleisön pyynnöstä lisäsimme sivuille Ajankohtaista osion. Korjattua tuli myös karttalinkki, joka ohjasi naapuriin Palsamipolulle. Kiitos tarkkaavaisen sivujen seuraajan. Täällä tietöiden keskellä tienviitatkin puuttuu tällä hetkellä, joten kannattaa soittaa, jos et löydä perille.  Sivun alareunasta pääsee nyt myös elainakupunktio.fi:n Facebook -sivuille.  Facebook-sivuilla myös ajankohtaista ja kuvia.